Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

torstai 28. kesäkuuta 2012

Yleistä höpinää

Blogi on päivittynyt viime aikoina vähän hitaahkosti, koska olen painiskellut kouluhommien kanssa. Toissapäivänä sain vihdoin viimein lähetettyä pedagogisten opintojen viimeisen esseen (wuhuu!) ja kirjallisuuden syventävien opintojen teoriaesseen. Enää ei ole jäljellä kuin se yksi pieni gradu ja luovan kirjoittamisen portfolio, jonka lasken lähes huviksi. Olen asettanut itselleni tavoitteeksi, että saisin gradun ensimmäisen version valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. Hui kamala o.O


Vaikka tässä taannottain totesin, että ei passaa swap-botissa enää mihinkään ilmoittautua niin menin kuitenkin sortumaan tuohon amigurumi vaihtoon ja elokuussa järjestettävään lempikarkki vaihtoon :) Tuo on vaan oikeasti niin koukuttava paikka! Oli ihan hilkulla, etten ilmoittautunut kertakäyttökamera vaihtoonkin (kuvataan kamera täyteen ja lähetetään vaihtokaverille, how cool is that!), mutta ajan ja rahan puutteessa sain hillittyä itseni.


Koitan aina välillä muistaa päivittää tännekin jotain, vaikka olisikin kiire :) Ainakin kesäpupuhaaste päivittyy säännöllisesti, muistakaahan seurata sitä, niin tulee minullekin paineita pysyä ruodussa :D Olen sen suhteen vähän lipsahtanut valmis/helpporuokien puolelle, mutta jospa tässä joku päivä keksisin jotain ihan oikeaa kokattavaakin. Ainakin uuniperunaa tekisi mieli, siihen kun vaan keksisi jonkin kivan kasvistäytteen vielä :)

Mutta siis, koitan pysyä mahdollisimman aktiivisena. Kuvituksena tässä postauksessa toimivat juhannuksen viettoon liittyvät otokset palaneesta vaahtokarkista ja maailman herkullisimmasta jäätelöannoksesta :P Jos ette vielä ole kokeilleet Ohoj:n hard topping -suklaakastiketta niin kokeilkaa, se tekee vaniljajäätelöstäkin viettelevää herkkua <3

Amigurumi swap

Jee, sain liittyä swap-botissa amigurumivaihtoon! Innostuin niin, että vaihdokki on jo valmiina lähdössä maailmalle :D



Tämä översöpö kisu matkustaa Belgiaan :) Itse saan öppiäisen muistaakseni USA:sta, jänskättää mitä sieltä tulee. Vaihdossa ei ollut mitään tiettyä teemaa, eikä vastaanottajallakaan ollut erityisiä mieltymyksiä, joten päädyin sitten kissaan kun en sellaista ole aiemmin tehnyt. Ehkäpä saan huomenna aikaiseksi tehdä pienen visiitin postiin, jotta kisu pääsee reissaamaan.

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Ensimmäiset swapit lähetetty

Tänään sain viimein postiin ensimmäiset swap-bot vaihdot. Matkaan lähti viisi minizinea ja yksi mail art -kirjekuori :) Tässäpä vielä pari kuvaa kirjekuoresta:



Tuossa mail artissa on minusta superihana idea: taide sisällytetään kirjekuoreen/korttiin, joten vastaanottaja näkee jo heti postia hakiessaan, mitä on saanut. Toki nuo taideteokset ilahduttavat ihmisiä myös matkan varrella :) En tiedä vielä, kuinka hyvin tuossa onnistuin kun en ole nähnyt toisten töitä livenä, mutta ainakin koitin nähdä vaivaa.

Nyt ei kyllä passaa vähään aikaan ilmoittautua vaihtoihin, sen verran aikaa vievää puuhaa tuo on... Graduakin kun pitäisi välissä tehdä ;P

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tuliaisia

Näin tänään hyvää ystävääni, joka tuli pari päivää sitten lomalta Turkista :) Kuulumisten vaihdon lisäksi sain ihania tuliaisia: söpön etnisesti kuvioidun topin, kauneudenhoitojutskia ja hienon kirjanmerkin.





Lähipiiri on selvästi huomannut tämän orastavan hippeilyni, sillä tuo hasselpähkinäjutska on vartalon ja hiusten pesupala :) Vaikuttaa tosi ihanalta, ja varmaan testailen heti huomen aamulla kun menen suihkuun!

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kesäpupuhaaste

Viikolla kävin äipän kanssa shoppailemassa ja koitin löytää itselleni kivan kesätakin. Jos kaikki olisi mennyt niin kuin Strömsössä niin en nyt kirjoittaisi tätä. Vanha epäilyni siitä, että omaan vartalon tyyppiä "maalivahti" vain vahvistui... Näytin nimittäin kaikkea muuta kuin sirolta. Suurin syy on leveissä hartioissa, mutta lupaavasti kevään mittaa kasvanut pömppiskään ei tällä kertaa päässyt livahtamaan tutkasta. Masentavan sovituskoppirumban päätteeksi tulin siihen tulokseen, ettei varmaan tekisi pahaa, jos vähän katsoisi, mitä suuhunsa pistää.

Viimeisen parin vuoden aikana varteen on kertynyt n. +6 kiloa. Ainakin 4 niistä on ihan täysin mässytyksen ja laiskuuden seurausta,  vaikka olenkin normaalipainoinen. En ole koskaan erityisesti tykännyt liikunnasta, joten olen ajatellut ottaa sen kanssa fiilispohjalta: jos ei huvita, niin ei ole pakko. Syömisiä sen sijaan olisi kiva parantaa kasvispainotteisemmalla ruokavaliolla, joten kehitin itselleni kesäpupuhaasteen (puput syö rehuja ja rehuja syömällä tulen söpöksi kuin pikku pupu, loogista eikö :D)!

Aion haastaa itseni syömään kasvisruokaa kerran päivässä, eli lounaaksi tai päivälliseksi. Kasvisruoalla tarkoitan tässä nyt ruokaa, joka ei sisällä lihaa. Postaan päivän kokeilun aina blogiin Kesäpupuhaaste-sivulle, joka toimii lähinnä omavalvontatarkoituksessa (jos joka päivä pitää jotain postata niin olisi hyvä kokatakin jotain). Aivan varmasti tulee päiviä, että repsahdan tai olen laiska, mutta pyrin kuitenkin tekemään parhaani :) Tavoitteena on hyvä olo ja mieli ilman ryppyotsaista kalorinlaskentaa.

Hyviä kasviruokavinkkejä otetaan myös vastaan :)


maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ensimmäinen swap-bot projekti!

Ensimmäinen vaihtoni swap-botissa on vasta alkamaisillaan, mutta olen jo saanut vaihdettavan työn valmiiksi :) Koska kouluhommiin pitäisi tulevina viikkoina keskittyä ihan kunnolla, päätin aloittaa tekemisen hyvissä ajoin.

Kyseessä on ns. minizine (en tiedä suomenkielistä nimeä), eli pikkuinen, A4:sta tai vastaavsta taiteltava vihkonen. Vihkoon on valmis pohja Misspicklen sivuilla (issue 4). Pohjan saa jokainen koristella haluamallaan tavalla, jonka jälkeen otetaan tarvittava määrä kopioita, taitellaan ja lähetetään vaihtokavereille :) Ajattelin mennä kopioimaan omaani huomenna yliopistolle.








Jokainen "laatikko vastaa siis yhtä sivua. Tuota oli tosi kiva työstää, enkä malta odottaa, että saan vaihtokavereideni vihkoset ^__^

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Pusikossa tuhisee

Tänään on ollut aivan ihana ilma <3 Ulkona pystyi olemaan ilman takkia ja haistelin kauppareissulla kesän ensimmäisiä tuomen kukkia. Näin myös valtavasti voikukkia ja bongasin jonkin pusikossa hyppelehtivän mysteerieläimen. Koitin kuikistella, oliko kyseessä kenties sammakko, mutta en ehtinyt kunnolla nähdä. Heinänuha ilmeisesti koitti nostaa päätään, nenä kun rupesi tuhisemaan kuivuneen ruohon tuoksusta. En kuitenkaan jaksanut välittää moisesta, vaan nuuhkin autuaana ihanaa kesäilmaa ^___^

Kauppareissulla tapahtui myös muuta hyvin jännää. Eksyin nimittäin Prisman kosmetiikkahyllyille. Tarkoitukseni oli vain ostaa yksittäispakattu kasvonaamio, mutta koriin löysi tiensä myös Urtekramin koivu-kasvovesi.


Hintaa putelilla oli vähän vajaa 9 euroa, mikä ei mielestäni ole kauhean paha, kun kasvovettä on peräti 240 millilitraa. Täytyy oikeen nostaa hattua Prismalle, että ovat ottaneet valikoimiinsa myös ekokosmetiikkaa :)

Aurinkoista kesäpäivää kaikille!

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Lahjanalle

Äippä rupesi tänään ehdottelemaan, että myisin hänelle pinkin amigurumipupuni, koska hän tarvitsisi nopsaan jonkin kivan viemisen eräälle sukulaisellemme. En suostunut luopumaan pupusta, koska en tiedä saako lankaa enää kaupoista ja pupulla on muutenkin väkerrystunnearvoa :) Niinpä tekaisin sitten lahjanallen:


Nalle on tehty ruskeasta Miamista ja vaaleanpunaisesta silkkisekoitelangasta. Nassu on huovutettu :)


lauantai 2. kesäkuuta 2012

Ihana, oma tukka

Jossain välissä kevättä tuntui, että hiusten väri oli oli vaisu ja eloton. Kippailin pari päivää mustaa teetä päähäni ja vaihdoin shampoon. Mali-shampoon pitäisi kirkastaa vaaleiden hiusten väriä, mutta minusta tuntuu, että oma punaiseen taittava tukkakin on vähän kirkastunut.


Toistaiseksi tykkään tuosta omasta tukanväristä kovasti :) En kyllä viisi vuotta sitten olisi uskonut, että joskus noinkin tulen toteamaan.