Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

perjantai 9. syyskuuta 2011

Huovutustöitä

Ajattelin koota tänne myös muutamia huovutustöitä vuoden varrelta. Tein pari vuotta sitten avomiehelle huopatossut neulomalla Huopanen-langasta. Niistä tuli vähän isohkot, mutta kovasti ovat silti olleet käytössä. Siitä sain viime jouluna innostuksen tehtailla pikkuruisia huopatossuja koristeeksi. Kavereille tein tossut, joihin piilotin minipienet likööripullot ja pariksi muuksi lahjaksi vähän isommat tossut, joihin neulahuovutin sitten koristeita. Koristetossut on siitä helppoja tehdä, että niihin ei tarvita kuin kaksi suorakulmiota suorasta neuleesta, joka on tosiaan oma bravuurini :D

                          Pukki on syönyt vähän liikaa porkkanoita, mutta onnistui muuten kyllä yli odotusten.

Neulahuovutusta on tullut harrastettua enemmissäkin määrin. Sillä saa näppärästi tehtyä esimerkiksi styrox-palloista tai vaahtomuovista kaikenlaisia hahmoja ja olioita. Vaahtomuovia on monesti ollut turhan hankala löytää muista kuin askartelukaupoista, mutta hiljattain bongasin Halpa-hallin hyllyltä tyhjiöpakatun jumbopesusienen, joka on juuri passeli neulahuovutukseen. Siitä sai tehtyä vähän isompia töitä, eikä hintakaan ollut paha. Niinpä sitten intouduin ja väkersin One-piece animen innoittamana Chopperin:


Styrox-pallot olen havainnut oivallisiksi Angry birds- lintujen tekemisessä, tirpat kun ovat suurimmaksi osaksi pyöreitä, ja palloja veistämällä saa muutkin muodot toteutettua.


Olen jo hyvissä ajoin ajatellut alkaa värkkäämään itse tehtyjä joululahjoja. Osa niistä voisi mahdollisesti olla huovutettuja. Huopasesta virkattuja amigurumeja olisi myös kiva kokeilla, kunhan vain saisi värejä hommattua lisää. Saas nähdä mitä sinne pukin konttiin tänä vuonna päätyy :)

2 kommenttia:

Kirpparikeiju kirjoitti...

Sullahan on paljon noita öttiäisiä! Oot ollu ahkera! Niin ja tossukka näyttää tutulta, mulla tosin tais olla joku erilainen koriste.

Mulla myös on suunnitelmissa tehä joululahjat ajoissa. Vaikka ainahan se on, ja siitä huolimatta vielä jouluaattona ähellän jonku viimeistelyjutun parissa.

Kristiina kirjoitti...

Juu, niissä teijä pienemmissä tossuissa oli semmoset puukoristeet :) Ois se kyllä iha mahtavaa jos sais tehtyä joululahjat AJOISSA ja ITSE, mutta kyllä mullaki tulee vähä semmonen olo, että aika toiveajattelua se on :D Mutta yrittänyttä ei laiteta ;)