Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

perjantai 20. tammikuuta 2012

Tee-se-itse suihkuvoide + vetoketjukorvikset

Tänään päätin toteuttaa jo hetken aikaa päässä hiiviskelleen idean. Sulatin kaakaovoi-pussin pohjalta pienemmät palat ja muruset öljyksi ja valoin ne jähmettymään sydänmuotteihin. Tarkoituksena oli siis tehdä itse suihkuvoidepalasia.

                                 porukoiden kamera  <3


Vesihauteessa sulatetuista jämistä tuli suunnilleen puoli desiä öljyä. Puolet siitä lusikoin ihan semmoisenaan muotteihin, puoleen lisäsin n. teelusikallisen kanelia ja pari-kolme teelusikallista sokeria. Tuossa on siis kaksi ihan normia suihkuvoidepalaa ja kaksi kuorivaa suihkuvoidepalaa :) Jähmetin palat jääkaapissa, jottei sokeri ehtisi sulaa lämpimään öljyyn. Jääkaapista oton jälkeen ne näyttävät "hikoilevan" vähän öljyä, joten saa nähdä, jähmettyvätkö ihan täysin yhtä kovaksi kuin ennen sulatusta... Pitää tänään testailla saunan yhteydessä.

Toinen projekti on ollut vetskarikorvisten värkkäily. Äippä oli nähnyt Suuri Käsityö -lehdessä vetoketjuista tehdyt korvikset ja innostui eilen illalla kieputtelemaan vanhaa vetoketjua. Tämmöiset niistä sitten tuli:


Minun hommani on kuulemma viimeistellä, eli hoitaa noihin koukut sun muut killuttimet paikoilleen. Aika hienot ja rock-henkiset äiti sai kyllä taiteiltua, toivottavasti minä osaan hoitaa vielä oman osuuteni yhtä tyylillä :)

EDIT: Suihkuvoidepaloja kannattaa ensin pitää jääkaapissa n. 20 min eli sen verran, että jämähtävät. Tämän jälkeen ne voi nostaa huoneenlämpöön esim. leivinpaperin päälle muutamaksi tunniksi. Kuivuvat ja jähmettyvät siinä lisää :)

0 kommenttia: