Tietoja minusta

Oma valokuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

lauantai 7. tammikuuta 2012

Välillä vastustaa

On ihan typerää vetää raivarit pienistä asioista, mutta tänään tuntui taas napsahtavan. Onnistuin herätessäni psyykkaamaan itseni suht positiiviseen olotilaan, joka mureni kun pääsin suihkuun asti. Sähelsin silmääni shampoota, joka kirveli melkein pahemmin kuin suolakelluntatankin suolavesi (been there, done that...). Syyksi selvisi, että silmänympärysiho on ilmeisesti päässyt kuivumaan niin kovasti, että silmäkulmaan on tullut haava -.- Ihoni on ihan perus ok, mutta tänä talvena olen erityisesti saanut painia sen hoitamisen kanssa. Pillereiden lopetuksen jälkeen vartalon iho on kuivunut pahemmin kuin koskaan ennen, eikä sille välillä kelvannut mikään, vaan punaista kutiavaa ihottumaa puski joka puolelle. Naama on näpyillä ja samaan aikaan kuiva niin, että nenänpielet kutiavat välillä tolkuttomasti... Kaikista näistä huolimatta totean edelleen, etten ottaisi ainakaan tällä hetkellä pillereitä takaisin, vaikka maksettaisiin.

Positiivista tässä ihonhoitohässäkässä on ollut, että olen vähitellen alkanut löytää omalle iholleni passaavia luonnontuotteita. Kookosöljy ei ollut ehkä paras mahdollinen vaihtoehto, koska se ei jotenkin imeydy ihooni, eikä toisaalta ole tarpeeksi kosteuttavaakaan. Kaakaovoi sen sijaan on osoittautunut loistavaksi suihkuvoiteeksi, jolla pahin kutina, hilseily ja ihottumanäpyt ovat pysyneet kurissa. Pidän nykyään kaakaovoipalaa muiden pesutarpeiden seassa ja hinkkaan sillä ongelmakohdat suihkun aikana. Tänä aamun laitoin sitä jopa silmäkulmiin (saa nähdä oliko fiksu veto...), koska en keksinyt muutakaan tarpeeksi hellää rasvaa tähän hätään.

Tiedän, että omat iho-ongelmani ovat tooosi pieniä verrattuna monien vaivoihin. Silti välissä kyrsii, kun tuntuu, että kaikki menee pahemmaksi yhtä aikaa. Tänään vähän mietin, josko koittaisin löytää jonkin uuden kasvovoiteen tuon Celestialin tilalle, ehkä enemmän epäpuhtauksia ehkäisevän. Kyllä se uusi ihonhoito-ohjelma tästä vähitellen rakentuu :)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei liity nyt aiheeseen, mutta kokeilin sitä Lushin sokerikuorintajuttua ja se tuntui hauskalta :) en tosin tiedä, käytinkö sitä oikein. - B (en jaksa kirjautua sisään kun tämä blogger ei oikein vieläkään toimi minulla)

Kristiina kirjoitti...

Kiva että tykkäsit :) Riittikö sitä useampaan ku yhteen kertaan? Harmi ettei pelitä vieläkään bloggeri :/ mikähä siinä voi olla vikana...

B. N. kirjoitti...

Kokeilin vain ihan pienellä palalla, joten riittää sitä vielä varmaan kahteen kertaan.

Kyllä tämä koululla näyttää toimivan?! Eli vika on ilmeisesti minun tietokoneessani? En tajua. Ei se muuten vaikuta mitenkään vialliselta.

Kristiina kirjoitti...

Hmm... oiskohan sulla kotona jotku selainasetukset tms. liian valikoivat tai jotain.

kirpparikeiju kirjoitti...

Minun pitiki sulta siitä kysyä! (Oonkohan kiittäny lahjasta? Kiitos tosi paljon!)

Siis oliko se saippua tarkotettu vaan yhteen kertaan? Luulin että sen on tarkotus kestää aikoja. Kokeilin sitä jo kerran ja minusta se oli oikeasti tosi ihana! Laitoin sen saippuan takasin siihen paperipussiin ja seuraavana päivänä huomasin, että se oli vettyny kokonaan ja lässähtäny ja tullu ulos paperista. Ajattelin, että sille ois tarvinnu olla joku rasia. Mutta oliko se vaan tarkotettuki yhteen kertaan? :)

Kristiina kirjoitti...

Juu siis se on semmonen kuorinta-aine, joka on tarkotettu vissii 1-3 pesukertaan, riippuen siitä kuinka kovasti haluaa hinkata :) Mä yleensä säilytän noita omia saippua-, shampoo yms. paloja jossain, missä ne pääsee kuivumaan hyvin, sillain ne kestää paremmin. En hokannu, että olis tosiaa kannattanu laittaa siihen huomio mukaan, että antaa sen kuivua ennen seuraavaa käyttöä. Mutta kiva jos tykkäsit, kiitos myös sulle lämmittävästä lahjasta :)

B. N. kirjoitti...

Minäkin ensin luulin että sen on tarkoitus kestää kauan, kunnes kävin tutustumassa asiaan Lushin sivuilla. Jostain muuten luin, että tuollaista sokerikuorinta-ainetta voi tehdä itsekin. Oletko kokeillut?

Kristiina kirjoitti...

En oo kokeillut, mutta voisin kuvitella, että sulattamalla kaakaovoita, sekoittamalla siihen sokeria ja kovettamalla taas vois onnistua :) Kaakaovoi on muute semmosenaanki ihanaa suihkuvoidetta ja helppo käyttää kun se pysyy palamuodossa.