Tietoja minusta

Oma valokuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Rehupäivä

Nuorempana omasin niin hyvän aineenvaihdunnan, että olisin voinut syödä grillatun lehmän, eikä varmaan olisi näkynyt missään. Kun ikää on tullut mittariin, alkaa herkuttelukin näkyä ihan eri tavalla, ja syömisiin pitäisi kiinnittää huomiota.Niinpä tänään kiikutimme kaupasta kotiin avokadoa, wokkivihanneksia, nuudeleita ja possua.Täytyy kuiteski taas kerran todeta, että ei menny iha niinku Strömsössä... Ensinnäkään en yhtään tykkää kypsennetyistä vihanneksista. Toiseksi, näyttääkö tuo minu ruoka muka samalta ku nuo ihanan värikkäät ja herkulliset vihannekset tossa pussin kyljessä? No ei tasan näytä... (tais mennä vähä ylikypsäksi). Jos joskus saan lapsia, voin jo sieluni silmin nähdä tilanteen, jossa koitan saada heitä syömään kiltisti rehunsa: 

 "Noniin pikku-Liisa, syöpäs nyt reippaasti nuo kukkakaalit ja herneetkin!"
"Nii mut ethän säkää äiti syö!"
"Äiti on... allerginen."

Noh, oli tämän päivän rehukokeiluissa kuitenkin jotain positiivistakin, nimittäin avokado-suklaamousse. Surffailin viime yönä netissä ja törmäsin tähän mielenkiintoiseen ideaan useammassakin paikkaa, mm. Chocochilin sivulla sekä Unelias kokki -blogissa (koska ohjeet löytyvät linkkien takaa, en ala sellaista erikseen tähän kirjoittamaan). Pääosin mousse koostuu siis avokadosta, kaakaojauhosta, vedestä/maidosta ja mausteista, jotka on surautettu tehosekoittimella sileäksi massaksi. Olin ihan hirveän skeptinen tuon suhteen, sillä en ole koskaan oppinut tykkäämään avokadosta(kaan). Yllätyin kuitenkin positiivisesti, kun mousse olikin ihan syötävää ja jopa hyvää. Käytin itse vaaleaa kaakaojauhetta, mutta vielä paremmin olisi passannut ihan tumma Van Houten tai Ögonkakao, ainakin jos tykkää oikein tuhdista suklaan mausta. 

Onneksi sentään edes joku kasvispitoisempi ruokaidea onnistuu joskus. Olen niin kovasti haaveillut parista kasvisruokapäivästä/viikko, mutta kun sietolistalla on vain tuoresalaatti, tomaattikeitto ja kasvisrullat, ei kovin kummoista vaihtelua saa aikaan. Vinkkejä otetaan vastaan :)

EDIT: Muhiteltuaan pari tuntia jääkaapissa suklaamousse alkoi maistoa tosi vahvasti avokadolle... Että se siitäki sitte :D

0 kommenttia: