Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

tiistai 18. joulukuuta 2012

Kuvan painaminen paitaan: samistelulahja

Halusin tehdä  miehelle joululahjaksi persoonallisen t-paidan. Viime vuonna mainitsinkin meidän molempien One piece-mangafanituksesta, ja lahjaan tuo fanittaminen näyttää päätyvän tänäkin vuonna :) Tiivistettynä One piece kertoo merirosvojoukkiosta, joka taistelee toisia merirosvoja vastaan koettaessaan löytää kaikkien aikojen ultimateaarteen: one piecen. Jokaisella merirosvolla/merirosvojoukolla on personoitu logonsa. Yleensä en käytä blogissani netistä otettuja kuvia, mutta tässä nyt teen poikkeuksen ihan havainnollistamisen vuoksi:

                                         

Kuva ei siis ole omani, vaan otettu osoitteesta: http://www.scenicreflections.com/download/543894/one_piece_pirate_flag_Wallpaper/

Koska mies on yhdeltä ammatiltaan dj, päädyin suunnittelemaan hänelle ihan omanlaisensa logon :) Tein logon Officen Publisherilla ja tulostin sen sitten ihan normitulostupaperille. Painoväriksi valitsin pinkin ja paidaksi harmaan perusteepparin. Tässä esittelemäni paita on oikeastaan jo toinen versio, koska yritin ensin painaa kuvaa mustalle paidalle, johon väriä pitikin sitten laittaa monta kerrosta. Silittäessä väri jäi paksuuden vuoksi tahmaiseksi, joten päätin aloittaa koko homman alusta. Onneksi nuo peruspaidat ei maksa paljoa...


Tuossa on tarvittavat välineet: paita, kangasväriä, sivellin, sieni ja sabluuna. Ensin ajattelin tehdä logon taustalle vinyylilevyn (ekaan versioon teinkin), mutta tulin siihen tulokseen, että näyttää paremmalta ilman.


Sabluuna leikataan, asetellaan huolella mahd. suoraan ja laitetaan kiinni esim. teipillä. Silmien ja nenän kohdalle leikkasin kontaktimuovista pyörylät. Paidan sisään laitetaan esim. mainoslehti, ettei väri leviä selkäpuolelle.Sitten vain töpötellään väriä ja lopuksi irrotetaan sabluuna ym. härpäkkeet.


Pienet yksityiskohdat kannattaa tehdä ihan suosiolla siveltimellä.


Jotta lahjassa olisi vähän jotain spessu-elementtiä, halusin tehdä mötkylle samanlaisen bodyn :) Voivat sitten miehen kanssa olla samiksia <3

Tuon kyseisen kangasvärin pitää antaa kuivua 24 tuntia ennen silitystä, joten viimeistelyhommiin pääsee vasta huomenna. Paita kannattaa kuivata sellaisessa paikassa, ettei kuva pääse sotkeentumaan/sotkemaan mitään muuta.

Että semmoista tonttuilua tänään :P

0 kommenttia: