Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Tee-se-itse mustaherukanlehtitee

Kuten jo tuossa eilisessä postauksessa mainitsin, kuivattelin mökillä poimituista mustaherukanlehdistä teetä. Kuivasin lehtiä ensin auringossa, jotta niistä lähtisi kaikki aamukaste. Lehdet kuitenkin kuivahtivat pihalla yllättävän paljon, joten uunissa riitti n. puolisen tuntia 75 asteessa.Kuivatuksen jälkeen murensin lehdet tiiviiseen lasipurkkiin ja tee oli valmis :) Helppoa, eikö?


Olin vähän skeptinen teen maun suhteen, mutta yllätyin todella positiivisesti. Tee oli toooosi hyvää kun laittoi vähän sokeria antamaan makeutta :) Mitään muuta tee ei kaipaa, mutta mietin, että voisi olla hauska kokeilla vaikkapa raastettua sitruunan/appelsiinin kuorta tai kuivattuja hedelmiä antamaan eri makuvivahteita. Uskoisin, että erityisesti sitrushedelmät kävisivät hyvin yhteen lehtien maun kanssa.

P.S. Kannattaa muistaa, että omatekoista teetä pitää hauduttaa aika kauan. Parasta tulee kun antaa hautua ainakin 15 minuuttia :)

0 kommenttia: