Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

tiistai 20. syyskuuta 2011

Perhosniitty

Tänään olisi suunnitelmissa tehdä vähintään kaksi tuntia gradua... MUTTA sitä ennen päätin toteuttaa idean, jonka sain eilen kun shoppailin Halppiksessa. Lupasin joskus aikoja sitten äidille, että teen hänelle taulun kun hän osti minulle maalausvehkeet. Koska en kuitenkaan ole kovin taitava maalari, päätin kokeilla decoupage-tekniikkaa taulun tekemiseen. Decoupagessa on yksinkertaisesti kyse yleensä ohuen paperin tms. lakkaamisesta jollekin pinnalle. Itse en kuitenkaan nyt käyttänyt lakkaa, koska olen huomannut, että tosi ohuilla papereilla kuten serveteillä Erikeeperi veteen sekoitettuna ajaa saman asian. Kiiltävää ja kestävää pintaahan sillä ei saa, mutta esimerkiksi tauluun sitä voi käyttää, kun vain muistaa pyyhkiä pölyt jollain kuivalla.

Jahkailin sitten Halppiksen servettihyllyllä aika pitkän tovin, kunnes päädyin ostamaan pari Marimekon pientä pakkausta. Lambin perhospaperia löytyi jo valmiiksi kaapista.


Erityisen tärkeää decoupage-tekniikalla väkerrettäessä on, että paperin saa mahdollisimman ohueksi. Tavallisista serveteistä pitää siis irrottaa kaikki ylimääräiset paperikerrokset ja jättää vain se, mihin kuva on painettu. Nuo marimekot olivat jo valmiiksi sopivan ohuita, joten niistä oli tosi helppo lähteä tekemään.

                                    Kiinnittelyvaihe menossa.

Eri papereiden sommitteleminen yhteen on kaikkein vaikenta, mutta hauskaa. Lopullisen tuloksen näkee kuitenkin vasta kun on töpötellyt kuvat kiinni. Tekeminen on aika nopeaa, koska kaikkia kuvia ei onneksi tarvitse leikata aivan ääriviivoja myöten. Valkoinen pohja sulautuu hyvin muihin kuvioihin ja alustaan. 

Ja tässä on sitten äipän hyllyyn matkaava lopputulos:


Alan kyllä ehdottomasti tehtailemaan tauluja lisää, niin mukava tuo oli tehdä :) Lopputulokseenkin olen todella tyytyväinen. Nyt olisi enää se tympein vaihe eli paperisilpun siivoaminen edessä.

0 kommenttia: