Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

torstai 8. syyskuuta 2011

Ensimmäisiä amigurumeja

Kuten jo tuossa aloitustekstissä mainitsin, olen tässä hiljattain innostunut virkkaamaan amigurumeja. Amigurumit ovat lähtöisin japanista ja niillä tarkoitetaan virkattuja tai neulottuja nukkeja sun muita ötököitä. Niitä on helppo tehdä ja ennen kaikkea ne ovat valmiina tosi söpön näköisiä. En ole omissa luomuksissani käyttänyt juuri muita kuin pallon ohjetta, jonka löysin täältä: http://www.kaspaikka.fi/koti/savonlinna/pallonvirkkaaminen.pdf . Kokeilin kyllä erään kerran tehdä söpön koirankin, mutta sanotaanko näin, että siitä tuli hiukan julkaisukelvoton... Enimmäkseen olen lähtenyt liikkeelle tuosta pallosta ja muokannut sitten tarpeen mukaan.


Tämä pikkuinen siili on ensimmäinen amigurumini. Virkkasin sen pallon ohjeella täyttöön asti, jonka jälkeen vaihdoin lankaa, tein pari normikierrosta ja kavensin. Hyvin helppo tapaus siis.

  

Nämä kaksi kaverusta syntyivät sitten tuon siilin jälkeen. Jossain vaiheessa huomasin, että olen tehnyt silmukat ihan päin mäntyä, minkä vuoksi kaikki ensimmäiset tekeleeni ovat niin tuhottoman pieniä. Kiinteiden silmukoiden sijaan olin käyttänyt piilosilmukoita, joita jossain kuvailtiin "hyvin mataliksi ja huomaamattomiksi"... Ei mikään ihme, että käsialakin oli tuhannen tiivistä ja pikkuruista. Olen kuitenkin käsitöiden suhteen sen verran optimistijolla, etten piittaa, millä siihen lopputulokseen päästään, kunhan vain päästään.

 
Tämä karvamonsteri on tehty jo ihan oikeaoppisten silmukoiden mukaan ja on luonnollisesti lajitovereitaan isompi (ja nopeampi toteuttaa). Tein sille silmät pimeässä hohtavasta Cernit-massasta, joka on muuten lapsenmieliselle aikuiselle aivan unelmatavaraa. Odotin, että se hohtaisi vain himmeästi, mutta hohto olikin tosi voimakas kun noita silmiä vähän valotti ensin.

Amigurumien teko on siitä kiva harrastus, että valmista saa todella nopeasti. Aika monet viikkokausia kestäneet käsityöprojektit ovat jääneet malttamattoman luonteeni takia kesken, joten tuollainen parissa tunnissa toteutettava otus on keskittymiskyvylleni oikein passeli vaihtoehto. Kaikkein parasta kuitenkin on, että nähtävästi valmista ja suht hyvää jälkeä tulee myös silloin, kun tekee jotain perustavanlaatuisesti väärin. Ovat siis käsityötumpelon unelma :D

8 kommenttia:

Kirpparikeiju kirjoitti...

Oo! Hienoa! Tervetuloa, tervetuloa! Söpöjä örkkejä:)

Kirpparikeiju kirjoitti...

Ps. Saako ensimmäinen lukija blogilistalla jonku palkinnon? Tietysti saa?

Kristiina kirjoitti...

Kiitos kiitos! :D Tottahan minä ny sinut palkitsen jotenki kivasti ku tänne ekana eksyit ;) Osaatko muuten sanoa, miks nuo kellonajat on iha höpösti näissä kommenteissa ja julkaisuissa? o.O Oon vielä nii tumpelo tän bloggerin kanssa, etten tätä suurta arvoitusta oo saanu ratkaistua.

Tiuku kirjoitti...

Kellon ajat kusee sen takia kun sulla on valittuna väärä maa (jos käytät uutta käyttöliittymääniin 'Asetukset' siitä sivupalkista ja 'kieli ja muotoilu') vanhas en muista.

Amigurumit on söpöjä, varsinkin nuo sinun. tein itse jokus niitä, en ole pitkään aikaan tehnyt. Tosin tälläkin hetkellä työn alla yksi. ^^

oi tuo sinun siilisi näyttää opossumilta. se on suloinen :3

Kirpparikeiju kirjoitti...

Öm.... Se aikavyöhyke täytyy ite asentaa. Hallintapaneeli -> Asetukset -> Muotoilu -> Aikavyöhyke (GMT +2 Helsinki). Olisko sulla ollu tuo väärin?

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Tiu kommentistasi! :) Itse oon kyllä iha hurahtanu toistaiseksi noihin amigurumeihin, saa nähdä kauanko sitte kestää. Niitä on niin helppo ja nopea tehdä, eikä materiaalejakaan tarvi hirveästi ostaa.

Huomasin, että olen elänyt Tyynenmeren aikaa, nyt on palattu takaisin omalle aikavyöhykkeelle :D Kiitti kun neuvoitte!

Tiuku kirjoitti...

"hurahtanu" luimpä aluksi huorannu, päässäni taitaa olla jtn vikaa.. huomasin että huovutat myös ;3 mäkin oon harrastanut sitä joskus. mut mul ei oo enää pirteit värei. ;__;

Kristiina kirjoitti...

:D sitä sattuu... On noita huovutustöitäki tullu väkerrettyä, se on justiinsa hankala jos pääsee värivarastot ehtymään :S Mutta käy ihmeessä koluaan kaupan hyllyjä, onhan nuo huovutustyöt kivoja varsinki talvella :)