Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulusuklaat

Eilen oli suklaapäivä :) Päätin väkertää tänä jouluna miehen perheelle ja omille porukoilleni itse suklaakonvehteja, niinpä synttäripäivänä saadut muotit pääsivät ahkeraan testaukseen.

Muotteja oli pakkauksessa 30, joten riitti, kun täytin kaikki kerran. Olin aiemmin koristellut ruskeaa lahjapaperia, ja siitä oli suunnitelmissa tehdä suklaille paperipussit. Koska keittiössä on tällä hetkellä aivan ruppanat kuvausmahdollisuudet (lamppu on edelleen pimeänä -.-), saatte ihailla nyt vain kuvia lopputuloksesta:
Yksinkertaisimmillaanhan tuo täytekonvehtien tekeminen etenee niin, että silikonimuottiin laitetaan suklaata, pyöritellään muottia niin, että suklaa tarttuu kaikkiin reunoihin ja kaadetaan ylimääräiset pois. Tästä syntyy kuori, jonka annetaan jämähtää. Kun kuori on jämähtänyt, lisätään täyte. Itse tein täytteiksi kinuskia, valkosuklaaganachea ja tummasuklaaganachea. Ganache on yksinkertaistettuna kuumaan kermaan sulatettua suklaata. Löysin täältä englanninkielisen ohjeen tuohon valkosuklaiseen, joka oli muuten aivan taivaallista ^^ Tummasuklaisen ohje löytyi muottien mukana tulleesta ohjekirjasta. Täytteen päälle kipataan vielä kuorrutesuklaata, jotta saadaan pohja ja tyhjät kohdat sisältä umpeen. Sitten taas jähmetetään.

Koska en omista semmoista hienoa digitaalilämpömittaria, en temperoinut suklaata, vaan ajattelin, että konvehdit voi kyllä hyvin säilyttää jääkaapissa. Temperointihan ei vaikuta makuun ollenkaan, käytännössä vain suklaan säilyvyyteen ja ulkonäköön.

Parin maistiaisen jälkeen voin todeta, että konvehdeista tuli oikein onnistuneita, vaikka ekaa kertaa niitä teinkin :) Ei siis vaikeaa, lähinnä vain työlästä puuhaa. Valkosuklaaganachea tosin tuli namusteltua sen verta paljon, ettei vieläkään tee mieli makeaa... :S

Oikein ihanaa joulua teille kaikille, jotka tänne blogin puolelle satutte eksymään! :) Muistetaan olla kilttejä ja herttaisia toisillemme, eikö niin ;)

0 kommenttia: