Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

lauantai 10. joulukuuta 2011

Öljyt testiin

Ruohonjuuren tilaus saapui eilen, ja niinpä poljin järkyttävää vastatuulta uhmaten kolmen kilsan päähän postiin. Ehdin kirota kaupunginosani postisysteemin aika moneen kertaan siinä matkan aikana, mutta oli sen arvoista!
Vihreän kosmetiikan kasvojenpesuaine meni vielä hyllylle odottelemaan, koska Lushin fresh farmacya on vielä aika kovasti jäljellä. Toisaalta ajattelin, että voisin säästellä tuota ff:a silmämeikinpesuaineeksi, puhdistaa muut meikit öljyillä ja käyttää Vihreän kosmetiikan putsaria aamuisin. Kuulostipa monimutkaiselta...

Eilen siis pääsin kokeilemaan meikkien putsausta kookosöljy-rypälekiviöljy -sekoituksella. Kävin viettämässä ystävän kanssa iltaa ravintolassa, joten meikkiä oli tavallista tuhdimmin, ja öljypuhdistuksella todellinen tulikoe heti alkuun edessä. Olen itse tutustunut öljypuhdistukseen Pretty sweet-blogin sekä Piparminttuvaltakunnan avulla. Perusidea on se, että kasvojen öljy ja lika liukenevat öljyyn, jolla puhdistus suoritetaan. Puhdistukseen voi käyttää eri öljyjä oman ihotyypin mukaan, esim. avokadoöljyä, manteliöljyä, rypälekiviöljyä, aprikoosinkiviöljyä tms. Yleensä parhain tulos tulee kun sekoittaa kevyempää öljyä pohjaöljyyn (esim. risiiniöljy).

Oma sekoitukseni koostui siis neitsytkookosöljystä (n. 60%) ja viinirypäleensiemenöljystä (n.40%). Ihoni on pintakuivuuteen ja couperosaan taipuva sekaiho, joten hoitavuutta saa olla, muttei toisaalta liikaa. Tuo sekoitus tuntui ainakin ensipesun perusteella hyvältä. Noudatin noissa kahdessa blogissa annetuja ohjeita ja hieroin öljyä kasvoihini noin minuutin, jonka jälkeen otin tilaamani puhdistussienen ja pesin kasvoja hellävaraisesti reilunlämpöisellä vedellä. Kasvot sai huuhtoa ihan kunnolla, jotta liika öljy lähti. Puhdistus oli positiivinen yllätys monellakin tapaa. Meikit lähtivät ihan tehokkaasti, eikä yöksi tarvinnut rasvaa. Aamulla iho oli (ylläripylläri) mattaisempi kuin yleensä. Tästä erityisesti olin tosi iloinen. Ainoa vaikeus tuli siinä, etten varmaan piilareiden käyttäjänä voi poistaa tuolla jatkuvasti silmämeikkejä, silmiin kun joutuu sen verran öljyä. Mutta muuten kyllä ehdottomasti aion jatkaa :)

Olen ehtinyt testailla tuota kookosöljyä myös vartalolle. Se tuoksuu tosi vahvasti kookokselle, joten pieni äkkimakea-ällötys siitä voi helposti tulla, jos ei pahemmin kookoksesta tykkää. Öljy imeytyy tosi hyvin, kädet suorastaan ryystivät sen itseensä kun olivat niin kuivat :D Muutenkin iho tuntuu tykkäävän, enkä ole tänään kärsinyt niin pahoista kutinoista kuin yleensä.

Kaiken kaikkiaan olen tosi tykästynyt erityisesti tuohon kookosöljyyn :) Niin kauan kuin jaksan sitä haistella, tulee se löytymään ehdottomasti kosmetiikkavarastoistani.

2 kommenttia:

Soikku kirjoitti...

Kookosöljy on kyllä kätevä erityisesti meikinpoistoon, itse juuri ylistinkin sitä uusimmassa postauksessani:
http://hyvinvointiloki.blogspot.com/

Kristiina kirjoitti...

Se on kyllä hirveen kätevä, olin iteki tosi yllättyny, miten hyvin sillä lähtee meikit :)