Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

maanantai 27. helmikuuta 2012

Sachertorttu

Kutsuimme eilen miehen ja minun perheet valmistujaiskahveille (mieskin valmistui samana päivänä kuin minä :) ). Leivoin tavallisen vadelma-kerma-kääretortun ja hieman seikkailunhaluisemman sachertortun. Sachertortusta oli tarkoitus tehdä nimensä mukaisesti sacherkakusta vaikutteita saanut kääretorttu.


Vaikka itse sanoinkin niin tortusta tuli ihan valtavan hyvää, pitää joskus tehdä uudelleenkin :) Tässä hieman ohjeenpoikasta:

gluteeniton, kaakaojauheella maustettu kääretorttupohja

Täyte:
puoli levyä tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
aprikoosimarmeladia
1/2 purkkia Flora vispiä

Kuohukerma lämmitetään kiehuvaksi ja kaadetaan paloitellun suklaan päälle. Seosta hämmennellään niin kauan, että suklaa sulaa ja annetaan sen jälkeen jäähtyä pakkasessa/jääkaapissa. Minulla tuo jäi ihan reippaasti juoksevaksi. Jos seoksesta haluaa jämäkämpää, siihen voi lisätä suklaata. Itse tykkäsin siitä, että suklaa imeytyi kääretorttupohjaan ja sekoittui hilloon.

Jäähtynyttä suklaavelliä levitetään kääretorttupohjan päälle. Kun koko pohja on käsitelty, levitetään seuraavaksi aprikoosimarmeladi. Tämä kannattaa tehdä hissukseen veitsellä. Marmeladi ja suklaa sekoittuvat keskenään, mutta se ei haittaa, päinvastoin :) Lopuksi levitetään vispattu ja kevyesti sokeroitu Flora vispi ja rullataan torttu. Torttu kannattaa kääräistä leivinpaperiin ja antaa sen tekeytyä muutama tunti, mielellään jopa seuraavaan päivään.

Gluteenittoman pohjan ohjeita löytyy netistä, ja itse käytän melkein aina gluteenitonta, vaikkei meillä keliaakikkoja olekaan. Se on paljon pehmeämpi ja kuohkeampi ja soveltuu etenkin leivosmaisiin kääretorttuihin paremmin kuin normipohja. Oman ohjeeni olen löytänyt täältä.

Loppukevennyksenä vielä kuvia ihanista kukista, joita saatiin. Etenkin nuo kimpussa olevat ruusut ovat aivan tolkuttoman söpöjä :)


0 kommenttia: