Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Hiuksista

Koska olen nyt niin laiskalla tuulella ja jumissakin, en ole jaksanut värkkäillä käsitöitä. Yksi pieni projekti on meneillään, mutta sekin sen verran vaiheessa, ettei siinä ole oikeen mitään esiteltävää. Niinpä ajattelin höpistä aiheesta, joka on itselleni kauneudenhoidollisesti tärkeä: hiukset.

Äiti lupautui ensimmäistä kertaa hennaamaan tukkani kun olin...öö...neljännellä (?) luokalla (en edes muista enää tarkkaan...). Ala-asteella hiukseni kuitenkin pysyivät suurimmaksi osaksi oman värisinä, ja varsinainen värjäysinnostus alkoi vasta yläasteella. Silloin kuvioihin tulivat myös ajoittaiset permanentit (ei ikinä enää! :D ). Minulla on ihossa ja hiuksissa ihan hippunen punapigmenttiä, joten punainen tai punertavan ruskea oli useimmin suosimani väri.

Lukiossa ja sen jälkeen miellyin vähän voimakkaampiin muutoksiin, ja tukkani oli mm. tumman pinkki ja musta:(Anteeksi, en oikeasti hallitse kovin hyvin tuota kuvankäsittelyä... >.<). Oltuani pari vuotta tummatukkainen kyllästyin viimein mustaan väriin ja ylipäätään hiusteni värjäämiseen. Päätin, että nyt lähtee kaikki ja haluan oman värini takaisin. Se olikin sitten vuoden kestävä projekti. Taitava kampaajani sai ensimmäisellä kerralla vaalennettua tukkani tummanruskeaksi niin, että siinä oli vaaleita raitoja tuomassa lisävaaleutta. Väri oli alta lähellä mustaa, mutta päältä sen verran vaalea, ettei tyvikasvua enää erottanut. Siitä sitten vaalenneltiin vähitellen raidoilla ja leikeltiin välissä tummaa pois alta. Itse asiassa tykkäsin siitä monivärivaiheestakin tosi paljon :)Välivaiheen jälkeen jätin hiustenvärjäyksen ihan kokonaan. Raidat kasvoivat lähes huomaamattomasti pois, ja loputkin lähtivät, kun leikkautin hiukseni ensin polkaksi ja lopulta viime kesänä ns. poikatukaksi. Tässä siis hiukseni ovat täysin oman väriset:


Olen ollut suorastaan hämmästynyt, miten hyvin olen malttanut olla värjäämättä tukkaani. Yleensä kaipaan muutosta vähän väliä, mutta nyt siihen on riittänyt mallin vaihtelu :) Olen ollut hurjan tyytyväinen siihen, ettei tarvitse läträtä joka kuukausi väreillä. Hiusten kunto on parantunut kovasti ja niin se vain on, että oma väri sopii parhaiten: en näytä enää niin tolkuttoman kalpealta kuin mustatukkaisena. Piristykseksi hommasin puolitoista vuotta sitten klipsipidennykset Hairtradesta, joten niillä saa pituuttakin jos tahtoo. Ajattelin vähän leikata niitä (ulottuvat tällä hetkellä kainaloihin), jotta voisin käyttää niitä useammin. Nyt ne ovat liian pitkät kun tukka on vielä aika lyhyt.

Ensi viikolla olisi siistimisparturi, koska ylikasvanut hiusmallini muistuttaa lähinnä McGyveria :D Sen jälkeen ajattelin rapsia pidennykset vähän yli olkapään -pituuteen ja testailla. Voisinpa laittaa tännekin kuvia :)

0 kommenttia: