Tietoja minusta

Oma kuva
Rakastan askartelua ja näpertelyä, mutta teen harvemmin mitään valmiiden ohjeiden mukaan. Käsillä tekeminen on hemmottelun ohella pieni pako arjesta :)

maanantai 9. tammikuuta 2012

Virkatut donitsi-korvikset (+ohje)

Näin free amigurumi patterns -blogissa virkatun donitsi-tyynyn, josta tuli mieleen, että herkkupalaa voisi kokeilla toteuttaa pienempänäkin. En taaskaan jaksanut alkaa perehtymään ohjeisiin, vaan heitin freestylella :PVaikka vedinkin hatusta, sain muodostettua päähäni jonkinmoisen ohjeen. En ole koskaan kirjoittanut ohjetta ylös, joten bear with me:

1krs: luo 10 ketjusilmukkaa ja liitä ne piilosilmukalla renkaaksi
2krs: 1 kiinteä silmukka, 1 lisäys (2 kiinteää yhteen silmukkaan), toista kerroksen loppuun
3krs: 2 kiinteää silmukkaa, 1 lisäys, toista kerroksen loppuun
4krs: kiinteää silmukkaa koko kerros
5krs: 2 kiinteää silmukkaa, vähennys (virkkaa 2 silmukkaa yhteen), toista kerroksen loppuun
6krs: 1 kiinteä silmukka, vähennys

Ompele donitsin reiän reunat toisiinsa kiinni. Täytettä voit lisätä esim. virkkuukoukun tylpällä päällä ennen kuin suljet ompeleen (ärsyttävää tuhertamista, mutta kannatta, jos haluaa herkkuun vähän pyöreyttä). Kuorrutteen saat tehtyä virkkaamalla saman paksuisesta langasta donitsin kerrokset 1 ja 2, paksumpaa lankaa käytettäessä aloitussilmukoita voi olla vähemmän. Ompele kuorrute donitsin päälle, lisää halutessasi kimallelankaa ja helmiä :)

Toivottavasti tuosta nyt saa edes jotain tolkkua. Itse koitan saada keskittymiseni kasaan, jotta saisin tuolle vielä parin tehtyä ;)

0 kommenttia: